Pameran Denyut Nadi

Pelita Hati dengan kerjasama MAP mempersembahkan Denyut Nadi, a group art exhibition bersama-sama dengan beberapa nama baru dan lama dalam industri seni halus di Malaysia.

Bertemakan muzik The Rhythm of Life hampir separuh dari artis yg terlibat adalah mereka yg terlibat secara langsung atau tidak langsung dengan industri muzik ataupun sekadar pemain instrument muzik yg mahir.

Orang ramai dijemput hadir untuk memeriahkan majlis perasmian akan diadakan pada 6 Julai 2010 di MAP Dutamas berdekat dengan Masjid Wilayah berhampiran Matrade.

Artist yg terlibat Rina Shukor, Fathullah Luqman Yusuff, Maakmor Jantan, Issarezal Ismail, Eric Keoh, Kamal Sabran, Adeputra Masri, Ronnie Mohamad, Eddie Lim, Teoh Joo Ngee, Syam Asmawi, Shia Ying Ying, Zubin Zainal dan Ikhwan Ismail.

Antara sebahagian Sinopsi Denyut Nadi

Wujud satu aksiom, ‘setiap nan hidup akan merasa mati.’ Jika diperinci lagi, sekiranya manusia bersetuju bahawa kesemua benda hidup termasuk tumbuhan itu sentiasa mempunyai proses getar nadi, degup ’jantung’ untuk menghantar oksigen juga air ke seluruh anggota, maka dapat disinonimkan frasa persis falsafah tadi menjadi, ’setiap bernadi akan akhirnya berhenti’.

Cuba dengarkan lagu yang paling asyik sekali bagi kamu. Kamu akan dapati ritma serta irama lagu itu pelbagai; ia punya bahagian yang memisahkan, antara intro, baris rangkap, korus, interlud (jika ada) dan akhirnya outro. Hukum muzik itu terletak kepada rentak temponya. Itulah nadi kepada lagu tadi. Rentak tempo muzik juga beraneka dari laju ke perlahan. Ia memberi rasa jiwa dan langsung mencipta keunikan sesebuah lagu. Langsung juga mengkelaskan lagu kepada genre tertentu.

keterangan lanjut:-
Tarikh : Julai  6, 2010
Masa : 8pm
Tempat: White Box,
MAP @ Solaris Dutamas,
1, Jalan Dutamas 1.