Orang ramai dipelawa sertai hari MPK prihatin

Orang ramai khususnya warga Bandar Di Raja dialu-alukan untuk menyertai Hari MPK Prihatin yang akan diadakan di Bangunan Majlis Perbandaran Klang (MPK) , Jumaat ini.

Pengarah Jabatan Komunikasi Dan Pengaduan Awam, Norfiza Mahfiz berkata program yang diadakan lebih kepada meningkatkan interaksi perhubungan antara majlis dan pelanggan serta ia berbeza daripada Hari Bertemu Pelanggan seperti yang diadakan sebelum ini.

Menurutnya penduduk berpeluang berjumpa terus dengan ketua jabatan terlibat di pejabat mereka bagi mengutarakan cadangan,berkongsi pandangan dan permasalahan yang dialami.

“Selain daripada berjumpa dengan ketua jabatan,orang ramai juga berpeluang menemui ahli majlis masing-masing di Tingkat 1,Dewan Hamzah pada program ini.

“Malah Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) juga akan membuka kaunter sehingga jam 4 petang untuk urusan pendaftaran dan semakan status pemilih serta pelbagai urusan berkaitan pilihanraya,” katanya.

Norfiza berkata Hari MPK Prihatin merupakan program melibatkan pengurusan tertinggi,ahli majlis dan ketua jabatan untuk memperkemaskan perkhidmatan untuk lebih agresif,berkredibliti serta berinformatif.

Menurutnya program yang julung kali diadakan itu juga merupakan salah satu program majlis berkaitan perkhidmatan yang dapat memenuhi kehendak dan kepuasan pelanggan kelak.