Program masakan Ala Carte 3 sempena bulan Ramadan

Khusus kepada mereka yang gemar mencuba resepi baru! Rancangan Ala Carte telah bersiaran semalam, mula menemui penonton setiap hari Rabu jam 7.30 malam sempena bulan Ramadan menjelang Ogos ini.

Program masakan itu menampilkan Chef Norman menjadi hos buat musim ketiga ini bersama beberapa tetamu jemputan istimewa untuk menyediakan resipi kegemaran mereka, ujar penerbit Ala Carte 3, Aeizul Reeza Ismail.

Menurutnya lagi, Ala Carte musim ini juga menyelitkan segmen baru iaitu tetamu jemputan diminta memilih dan membeliramuan yang diperlukan untuk memasak selepas berbincang bersama Chef Norman.

“Setiap siri menampilkan selebriti dan artis terkenal sudah berkahwin ekspetriat antaranya penyanyi diva terkenal Ning Baizura, Jonathan Putra, Sharon Bakar, Sasha Bashir, Steve Thornton dan Juliana Evans.

“Mereka menjadikan Malaysia sebagai ‘mysecond home’, ujarnya.

Aeizul berkata, sudah pastinya para penonton akan belajar pelbagai resepi baru sama ada citarasa tempatan mahupun antarabangsa terutama sepanjang bulan Ramadan ini.

“Segmen seterusnya pula akan mengimbau kembali kenangan dan memori bersama tetamu jemputan sebelum beralih kepafa penyediaan hidangan yang seterusnya dan diakhiri segmen menikmati hidangan bersama-sama.

“Dengan konsep temu bual kali ini, para penonton dapat mengenali tetamu jemputan program ini dengan lebih dekat,” ujarnya.