PKNS KSR muncul juara kejohanan futsal Selangor

Wakil Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), PKNS KSR muncul juara dalam Grand Final Jelajah Futsal Selangor yang diadakan di di Real Sports Arena, di sini.

Pasukan itu mengalahkan wakil Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL), PEBT Zon 21 pada perlawanan akhir yang turut disaksikan oleh Menteri Besar, Tan Sri Abd Khalid Ibrahim dan tetamu jemputan yang lain.

Pemangku Yang Di Pertua Majlis Perbandaran Klang (MPK), Ikhsan Mukri berkata majlis berbangga kerana telah diberi penghormatan sebagai tuan rumah bagi kejohanan yang disertai oleh 37 pasukan itu.

“MPK sentiasa memberi sokongan dan kerjasama dalam setiap aktiviti sukan melibatkan golongan muda khususnya di kawasan ini.

“Malah sukan ini (futsal) kini semakin mendapat perhatian kerana permainan itu agak santai dan mudah dimainkan serta kemudahan gelanggang yang ada khususnya di kawasan ini,” katanya.

Sementara itu, MBPJ juga menggungguli kategori wanita apabila dua pasukannya bertemu pada peringkat akhir dengan membawa pulang hadiah sebanyak RM 3000, piala dan hamper.

Bagi kategori lelaki, pasukan yang muncul juara membawa pulang wang sebanyak RM 5000,naib juara pula RM 3000 dan RM 1000 untuk tempat ketiga.