Hadiah RM16,300 menanti pemenang pertandingan blog kreatif

Pengerusi jawatankuasa tetap pendidikan, pendidikan tinggi dan pembangunan modal insan, Dr. Halimah Ali hari ini melancarkan pertandingan blog kreatif ‘Selangor Idaman Ku’ merupakan acara julung kali diadakan di negeri ini.

Katanya, antara objektif pertandingan ini untuk menggalakan penggunaan internet secara positif oleh pelajar sekolah menengah dan institusi pengajian tinggi (IPT).

“Selain itu, memberi ruang kepada semua lapisan rakyat khususnya golongan muda untuk berbicara dan meluahkan pendapat serta impian mereka dalam pembikinan Selangor sebagi negeri idaman (partisipasi rakyat).

“Acara ini merupakan anjuran bersama jawatankuasa tetap pendidikan, pendidikan tinggi dan pembangunan modal insan dan Fakulti Industri Teknologi Maklumat, Universiti Industri Selangor (Unisel) di mana pertandingan ini berakhir pada 4 November,” katanya kepada pemberita di bangunan SUK Shah Alam, petang tadi.

Mengulas lanjut pertandingan ini, Halimah berkata kategori pertandingan terbahagi kepada pelajar sekolah menengah, mahasiswa dan siswi IPT dan umum.

Menurutnya, hadiah ditawarkan untuk keseluruhan kategori berjumlah RM16,300 dan hadiah iringan lain menanti pemenang.

“Tema pertandingan blog kreatif ‘Menuju Negeri Idaman, Maju, Sejahtera dan Berkebajikan’.

Untuk maklumat lanjut mengenai pertandingan ini, boleh melayari laman portal www.selangor.idamanku.com,” katanya.